VERTICAL FUTURE GARDEN KFT.

Az agrárium és vidékfejlesztés jegyében, a magyar primőr zöldségtermesztés piacára kíván belépni a közeljövőben. Az első szakaszban Egyek (Hajdú-Bihar megye) településre tervezett foglalkoztatást segítő program során egy holland mintán alapuló üvegházi zöldségtermesztést kíván a vállalat megvalósítani.

Egész évben hazait, fenntartható módon!

Amely azon felül, hogy illeszkedik a település hagyományaihoz, rendkívül nagy potenciállal is bír, hiszen a kelet-európai régió az üvegházépítésben és az ipari zöldségtermesztésben messze elmarad a nyugat-európai átlagtól.

A társaság meggyőződése, hogy a modern, holland típusú üvegházakban történő ipari, hosszúkultúrás zöldség és gyümölcstermesztés elterjesztése elengedhetetlen a magyar élelmiszeripar korszerű és versenyképes továbbfejlesztéséhez. 

A vállalat tervei szerint a felépített üvegházakban a holland Wageningen University & Research (WUR) kutatói által fejlesztett precíziós gazdálkodás, hidropónikus rendszer alkalmazásával zöldségtermesztés valósulna meg. A termelékenység szabályozását, a magas minőségű és hozamú termékek előállítását és az energiaköltségek csökkentését, a modern üvegházi technológia alkalmazása és a megújuló energiaforrások alkalmazása teszi lehetővé. 

Látogassa meg a szervezet honlapját: https://verticalfuturegarden.hu/