Neoplan Novum Systems Kft.

2022 márciusában az Alfa Proxima-X Kft többségi tulajdont szerzett a Neoplan Novum Systems Kft. -ben.

Szolgáltatási központ.

A cég a debreceni Simonyi út 14 szám alatti ingatlan megvásárlását követően létrehozott egy olyan szolgáltatási központot szervezetek, egyesületek, cégek számára, ahol folyamatosan és időszakosan ingatlan és terem bérlési lehetőséget biztosít, teljes infrastrukturális felszereltséggel különböző tevékenységek, rendezvények lebonyolításához.

Itt található a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió székhelye és adminisztratív központja.

Az ingatlant 1920-ban építették, melynek alapterülete 2070 m2., ebből 1700 m2. irodahelyiség.

2021-ben a GINOP 4.1.4.-19-2021 program keretében a cég pályázott az ingatlan épületenergetikai fejlesztésére és erre a beruházásra elnyert 42.910.000 Ft. vissza nem térítendő támogatást. 

A nagy volumenű és teljeskörű felújítási munkálatokat 2022 nyarán végeztük el, mely keretében az épületen értéknövelő beruházás, felújítás lett végrehajtva. 
A felújítás során külső hőszigetelést kapott az épület, megtörtént a nyílászárók cseréje, a fűtési és vízvezetékek rendszere korszerűsítésre került és kiegészült napelem valamint hőszivattyús rendszerekkel, illetve sor került a világítási rendszerek felújítására, izzók, lámpák energiatakarékos LED technológiára alapuló izzókra cserélődtek, valamint a két utcafronti kerítés került felújítására illetve cserére.