Kik vagyunk?

“Túl a határokon.”

(Az Alfa Proxima név eredete: az Alfa Centauri csillagrendszer a Kentaur csillagkép hozzánk legközelebbi hármas csillaga, ebből a legközelebbi a Proxima Centauri, ami a legközelebbi csillag.)

 

Az évek során újabb és újabb tevékenységek elindításával, széleskörű termék és szolgáltatás portfóliót sikerült kialakítani, melyek a mindig a modern kor kihívásaira adtak választ.

2020-ban egy átalakítást követően az Alfa Proxima-X Kft. tulajdonába került több, már működő, illetve újonnan alapított gazdasági társaság, melyek ugyanazon tulajdonosokhoz köthetőek.

A jövőbeni terveink között is kiemelt szempont az innováció, a dinamikus fejlődés és a társadalmi felelőségvállalás.

A cégcsoport révén biztosított egy összetettebb tevékenységi kör civil szervezetek és gazdasági társaságok számára egyaránt, ugyanis a cégeinek tevékenységi köre jelenleg kiterjed a képzésekre és oktatásra, tapasztalt szakemberekkel együttműködve szakmai tanácsadást biztosítunk a partnerek részére, az ingatlan felújításokban és fejlesztésekben is otthonosan mozgunk, az alapanyag és csomagolóanyag beszállítói valamint az ételkiszállítási tevékenységünk folyamatos optimalizálásával is támogatjuk partnereinket. Már dolgozunk olyan tevékenységek kidolgozásán és elindításán, mint az érzelmi intelligencia fejlesztése, a munkahelyek teremtése és a vertikális fejlődés céljából zöldségtermesztés elindítása, valamint a jövő szempontjából fontos megújuló energia használatában és robottechnikai fejlesztésekben való szerepvállaláson.


 

Fenntarthatósági jelentés | 2021

Elindultunk azon az úton, hogy a fenntarthatósági szempontokat teljeskörűen beépítsük működésünkbe. Folyamatosan fejlesztünk és cselekszünk, hogy a működésünk egy élhetőbb, fenntarthatóbb jövőt biztosítson körülöttünk. A kérdés melyre nap mint nap keressük a választ: hogyan tudjuk a mai igényeket kiszolgálni úgy, hogy a holnap ne legyen veszélyeztetve?

Az alábbi gombra kattintva elolvashatja fenntarthatósági jelentésünket! 


 

 

Fenntarthatósági jelentés | 2022

Cégcsoportunk folytatja a megkezdett utat és a fenntarthatósági szempontok a napi működésünk során folyamatosan előtérbe kerülnek. Ebben a dokumentumban betekintést nyújtunk vállalatunk fenntarthatósági erőfeszítéseibe az elmúlt évben. Számos kezdeményezést indítottunk el a környezeti, társadalmi és gazdasági területeken, melyekről részletesen beszámolunk. Reméljük, hogy ez a jelentés segít megérteni elkötelezettségünket a fenntarthatóság iránt, és hogyan kívánunk tovább fejlődni a jövőben.

Az alábbi gombra kattintva elolvashatja fenntarthatósági jelentésünket! 

 

Alfa Csoport ESG stratégiai célkitűzései 

Karbonlábnyommérés, környezeti és társadalmi KPI-ok, GRI szerinti ESG adatgyűjtési rendszer - a teljesség igénye nélkül ilyen témákkal találkozhat az alábbi stratégiai dokumentumunkban. 

Az alábbi gombra kattintva elolvashatja az Alfa Csoport ESG stratégiai célkitűzéseit! 

 

 

ALFA CSOPORT ZÖLD FINANSZÍROZÁSI KERETRENDSZERE

Cégcsoportunk felállított egy új keretrendszert, mely alapján a jövőbe tekintő zöld célok megvalósításához zöld finanszírozási forrásokat vonhat be és használhat fel. 
Ezt a zöld finanszírozási keretrendszert egy külső fél, nemzetközileg elismert minősítő cég is véleményezte. 
ESG stratégiánk részét képezi a fenntarthatóságra való törekvés és a mellékelt zöld finanszírozási keretrendszer egy fontos eleme a stratégia megvalósítása felé vezető úton.

 

 

SÖTÉTZÖLD MINŐSÍTÉS AZ ALFA CSOPORT SZÁMÁRA

Az S&P Global nemzetközi minősítő cég az Alfa Csoport zöld finanszírozási keretrendszerére és jövőbeni projektjeire vonatkozóan a legjobb, sötétzöld minősítést biztosította.