2020-1.1.1-KKV-START-2020-00249

 

 

A projektről


Kedvezményezett neve: ALFA PROXIMA-X Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Logisztikai fejlesztés az Alfa Proxima-X Kft.-nél
Projekt azonosítószáma: 2020-1.1.1-KKV-START-2020-00249
A projekt kezdő időpontja: 2021.02.01.
A projekt fizikai befejezés időpontja: 2023.01.31.
Támogatási összeg: 19 983 000 Ft
Támogatás intenzitása: 60 %

 

A projekt tartalmának bemutatása


Az Alfa Proxima-X Kft. fő tevékenysége akkreditált képzési, oktatási és tréning tevékenységek szervezése, technológiai és logisztikai tanácsadás biztosítása üzleti partnereik számára. A KKV-START pályázatunk célja olyan üzletileg is hasznosítható logisztikai tanácsadói szolgáltatás létrehozása, amellyel a szociális alapellátásban dolgozó partnereink munkáját tudjuk segíteni. 
A szociális alapellátások területe sajnos mai napig elmaradott terület Magyarországon a kapacitáshiányok, gondozási szükségletek növekedése miatt a fenntartóknak nem marad ideje innovációk bevezetésére, fejlesztésekre. A COVID-19 vírus okozta rendkívüli helyzet után nagy figyelem irányult az idősek védelmére, felértékelődött a szociális étkeztetés szerepe is. Soha nem látott mértékben megnövekedett az ellátás iránti igény az idősek és hozzátartozóik körében. Az egyre több, kedvező áru, napi egyszeri meleg étel kiszállítása, a fokozott higiéniai előírások, az érintésmentes ételátadás, a gyorsabb és nagyobb mennyiségű étel kiszállítása, a futárok létszámának és a kiszállításban résztvevő gépjárművek számának növekedése, a folyamatosan bővülő címlista egyre nagyobb nehézséget okozott az ilyen ellátást nyújtó szervezetek számára. Ezek a szervezetek, megfelelő belsős szakember hiányában nem tudják hatékonyan és gazdaságosan megoldani az új helyzet egyre nagyobb kihívásait. 


A pályázat során kifejlesztésre került szolgáltatással megoldást nyújtunk a szociális étkeztetési rendszer ételszállítási hálózati működésének logisztikai szempontú újratervezésére és átszervezésére, valamint költséghatékony működtetésére. A projekt megvalósítása során olyan megoldásokat fejlesztettünk ki, amellyel az ételkiszállítás rendszerét, a gyakorlatban megvalósuló hálózatos irányítását lehet támogatni. 


Hosszú távú célunk, hogy a jelenlegi projekt keretében elért eredményekre alapozva, olyan komplex, minden helyzetre rugalmasan reagálni tudó, költséghatékony irányítási rendszereket tudjunk kidolgozni, amelyekkel a szociális étkeztetésben specifikusan jelentkező hibák kiküszöbölését tudjuk segíteni, ezzel is hozzájárulva a szektor kiadásainak csökkentéséhez és a színvonalas szolgáltatásnyújtás fenntartására a növekvő ellátottak száma mellett is.


A projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással, a KKV START INNOVÁCIÓ (2020-1.1.1-KKV START) pályázati program finanszírozásában valósult meg.  A projektről bővebb információt a lenti elérhetőségen kérhetnek.